Sèries

Allò que no sona

Vols saber què hi ha darrera de les cançons que formen part de la nostra banda sonora existencial? T’ho expliquem. Més enllà de la música, més enllà de la lletra... Per què es va fer, realment, aquella cançó? Com la va fer el seu autor? En quines circumstàncies? Què amaga? Què no sabíem? Aquí podràs llegir i sentir allò que no sona. 

Grans lluitadors

Com són els avis, els padrins, els iaios catalans? Expliquem històries dels grans lluitadors del nostre país. De les seves reivindicacions polítiques i socials, però també de la seva solitud, de les seves esperances, de les alegries, de les tristeses... D’unes lluites que mai es fan grans. 

El català durant el franquisme

Com s’ensenyava i s’aprenia el català durant el franquisme? Us expliquem unes històries plenament desconegudes: les de professors, d’alumnes, de pisos, d’escoles... que no només des de la repressió, la clandestinitat i l’alegalitat van salvar una llengua sinó que també van salvar una societat i un país. 

Parlamentaris sense escó

Cada dia circulen moltes persones pel Parlament de Catalunya entre diputats, periodistes, convidats... Però algunes hi són sempre i treballen perquè tot funcioni a la perfecció. Fan una feina discreta i anònima, per això, hem decidit posar-los cara. Parlem amb un xofer, un uixer i una bibliotecària per conèixer els “altres parlamentaris”. 

Els altres sostres del sensesostre

Els veiem pel carrer i creiem que només tenen aquella vida... però com viuen realment les persones sensesostre? Com és el dia a dia de les persones que troben en l’art, els viatges, la natura, la família, l’amistat o l’amor l’escalfor d’una casa que no és física.

Els altres catalans (universals)

Viuen a l'ostracisme de la nostra història. Són catalans i catalanes amb noms i cognoms que han deixat petjada a tots els racons del planeta. Ells i elles són “Els altres catalans (universals)”.

Catalunyes

Com són els barcelonins? Els lleidatans? Els gironins? Els tarragonins? Tenen una identitat pròpia? Quins són els seus tòpics? I els estereotips? Viatgem per Catalunya per veure com ha canviat la forma de ser dels habitants del país. 

Catalanes del segle XX

Dones que expliquen un segle. Tenen entre 20 i 100 anys. Totes elles són la prova de l'evolució d'una societat i d'un país. Comparteixen vivències, preocupacions i sacrificis. Filles, mares i àvies que han assolit fites per entendre la vida en femení.

Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi