Visions

Restaurar és fer renéixer

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas

A Sabadell, els mobles i els objectes antics tenen noves oportunitats. Les troben en un local al carrer del Pare Sallarès, La Mansarda del Moble, on les mans de la Meritxell Garriga i de la Mireia Parera han restaurat centenars de peces antigues des que el negoci va començar l’any 2006. LA MIRA ha entrat en aquest taller per descobrir què cal decapar, escatar o envernissar per fer que mobles vells tinguin una segona vida a casa nostra.

La Meritxell és qui porta actualment el timó de La Mansarda del Moble des del desembre del 2022, quan la Mireia va decidir traspassar-lo. Està avesada a fer servir els verbs que comencen per re- i que impliquen tornar a fer, però amb un nou sentit, amb una nova vida a l’horitzó: reciclar, renovar, reinventar, redissenyar, redecorar, reviure. Al cap i a la fi, es tracta de fer renéixer una peça que hagi caigut en desús fent-hi les reparacions que siguin necessàries per recuperar-la i ressuscitar-la. Més verbs amb re-.

Malgrat que la principal feina de la Meritxell és la restauració de mobles vells, tant per encàrrec com per vendre a la botiga, aquesta llicenciada en Belles Arts també imparteix classes a persones que volen aprendre a restaurar mobles i ensenya tots els detalls del procés perquè aquelles peces malmeses que estem a punt de portar a la deixalleria tornin a ser útils i boniques. Des del decapatge, l’escatada i l’eliminació del corc amb líquid de permetrina, fins al tapament de forats amb la pasta de color, passant per l’envernissat amb goma laca o el pintat. I com noves. Una altra oportunitat per viure, per reviure. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris