Visions

L’art que fa brillar les pedres

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas

En Xavi va començar a fer de lapidari als 21 anys i ja porta més de dues dècades en aquest ofici. És una professió desconeguda i poques persones s’hi dediquen; de fet, a Catalunya no arriben ni a la desena. A més, contactar amb ell no va ser una tasca fàcil. Va haver-hi molts intents fallits abans d’arribar al seu petit taller. Són artesans de porta tancada i només es coneixen entre ells. Per això, en Xavi ens ha demanat que no indiquem des d’on treballa. I ho hem respectat.

Per iniciar-se en aquest camí vital, en Xavi va començar estudiant Geologia i un curs de gemmologia. El seu pare era comerciant de pedres, en comprava i les venia a Espanya. I entre el seu interès i l’experiència del pare, va trobar el seu destí. Va viatjar fins a Alemanya per estudiar l’ofici i en tornar va muntar el seu propi taller. Els inicis mai són fàcils, però a poc a poc va anar perfeccionant la tècnica, i fins avui.

Ens endinsem al seu taller i el Xavi ens ensenya com talla una pedra. Mireu i veureu una llàgrima de quars citrí. Una pedra preciosa que n’explica la destresa, la dedicació, la manera com en Xavi fa brillar l’ofici.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris