Visions

Vestits vius

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas

Podeu escollir vestit. Quin trieu? N’hi ha uns 11.000 de diferents i, a més, complements, teixits, dibuixos, fotografies... Unes 17.000 peces en total. És la col·lecció tèxtil Antoni de Montpalau de Sabadell. El nom és un homenatge a l’escriptor Joan Perucho i al protagonista de la seva novel·la Les històries naturals.

Sembla una història de ficció, però és ben real. Aquesta col·lecció, a través de la seva fundació, creada per Josep Casamartina i Anna Maria Casanovas, vol recopilar material i informació sobre el món del teixit i de la moda. La col·lecció s’ha fet gràcies a les donacions i adquisicions. No és accessible al públic en general i només es pot veure a través de les exposicions que organitzen, o en les que col·laboren, com aquesta que fotografiem al Palau Robert: “Santa Eulalia. 180 anys de moda”. Per això és una col·lecció sempre en moviment. 

Així, a LA MIRA, treballem al costat d’un dia de feina amb Josep Casamartina i el conservador Ismael Núñez. Estan fent un desmuntatge, però tenint-ho tot a punt, com si fessin un vestit: la neteja dels teixits, la recollida de les agulles que serveixen per subjectar-los, els penjadors amb coixinera, la manipulació amb els guants, la col·locació dins de fundes per conservar-los correctament... Els vestits són ben vius quan entren i quan surten. Sembla que algú se’ls acaba de treure i estan a punt per posar-se’ls de nou. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris