Visions

Salvadora de segles de rajoles

Fotografies de Victòria Rovira Casanovas

La Natàlia Galera (1977) salva rajoles. Passejant per Barcelona les olora, les localitza en edificis emblemàtics i històrics. Quan veu una rajola interessant, la fotografia, en busca la història a través de llibres i després en fa una rèplica exacta. Com diu ella, “ven trossos de Barcelona”.

Al seu taller-botiga Entre Rajoles, al barri de la Sagrera de Barcelona, les reprodueix d’una manera única. Ella és de les poques artesanes especialitzades en la reproducció de rajoles antigues del segle XIII al XIX fetes a mà mitjançant la tècnica de ceràmica de majòlica, un ofici del segle XIII que està desapareixent. 

LA MIRA l’acompanya en el seu procés creatiu. Anem a veure les rajoles de les quals farà la reproducció. Aquesta que podeu veure en un sotabalcó de darrere de la catedral de Barcelona, al carrer Pietat. Rajoles que es denominen “de mostra”, de dibuix obert i policromat, és a dir, que es necessiten quatre rajoles per poder veure la totalitat del disseny. Aquestes es van fer a finals del segle XVII i principis del segle XVIII. I ara toca tornar al taller, a reproduir els segles, per continuar enrajolant les cases, els carrers, la vida. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Victòria Rovira Casanovas

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris