Visions

Mans de fusta, cor blau

Fotografies de Daniel Ríos Bernal

Al carrer Sant Sebastià, al cor de Palafrugell, se somia el mar: Can Paltré. Aquí es fabriquen vaixells de fusta a la manera artesanal. Aquesta drassana és un oceà de tradició. L’ànima navegant és en Pere Ventura, mestre d’aixa de tota la vida. Va començar al negoci quan només tenia quinze anys.

En aquells temps Can Paltré (neix el 1945) era un taller de fusta regentat per l’avi, Miquel Paltré, i el pare d’en Pere. Fabricaven caixes per a la indústria surera i complementaven aquesta feina amb la construcció d’algunes barques recreatives. A finals dels anys seixanta, coincidint amb l’inici del turisme, el taller va esdevenir la drassana des de la qual, fins avui, no han deixat de sortir embarcacions, a poc a poc, però amb el mateix rumb: totes fetes amb les mans. 

En Pere manté la mateixa passió de sempre pel seu ofici. Un amor que l’ha portat a ser un dels pocs fabricants catalans que continuen treballant amb fusta, cosa que queda reflectida en cada “paltré” que elabora, tot sol, amb els seus rems de deu dits. Després els albira navegant, abraçats al mar. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Daniel Ríos Bernal

Col·laborador de fotografia de LA MIRA

Comentaris