Visions

“Som fills de la Mina”

Fotografies de Sira Esclasans Cardona

“Som els fills de la Mina. Orgullosos del barri on vam néixer, i on volem créixer, sense reixes.” Canten un rap enfilats a les taules i a les cadires d’una aula de l’Escola La Mina. Un grup de joves del barri de Sant Adrià de Besòs, juntament amb el raper Nel·lo C , s’abracen i canten a plens pulmons: “Som els fills de la Mina. Famílies lluitadores, decidides, lluitant per allò que estimen”. Canten i s’alliberen.

Els joves canten, i es descobreixen a ells mateixos, gràcies a una iniciativa de la Plataforma per la Llengua, conjuntament amb Espai Jove la Mina, Salesians Sant Jordi-PES la Mina, que promou el català com a eina de cohesió social. A través del projecte “Cultura, lleure i joventut” es fan tallers de música rap per a joves d’instituts i associacions amb en Nel·lo C i un equip de professionals que donen suport a la tasca pedagògica i tècnica del projecte.

“Tots compartim les coses, a les dolentes i a les bones, així passem les estones, parlant del que ens emociona”, comenten amb la mateixa melodia els joves. Ells passen vora dos mesos treballant per fer una cançó de rap en català, amb un missatge integrador i que fomenta la diversitat. El català com a eina de cohesió social. La música com a element socialitzador. Perquè la llengua sempre ressona, sempre ens manté vius a qualsevol lloc del país i del món. La llengua és també la música de la vida. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Sira Esclasans Cardona

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris