Visions

Bosses de natura

Fotografies de Sira Esclasans Cardona

La furgoneta passa per Ripoll, Campdevànol i arriba a Gombrèn. Allà, posen en motxilles les teles dels diferents colors i la resta de material, i enfilen el sender de muntanya que els porta fins a casa seva, a mitja hora caminant costa amunt.

En Gil i la Sara viuen a Can Pomanell, una masia a la serra de Montgrony que ha esdevingut un projecte de vida. No s’hi arriba amb cotxe, per això tenen tres burres que els ajuden a carregar les coses més pesants. D’altra banda, un dels seus compromisos més forts és amb el medi ambient; per això són autosuficients i produeixen l’energia elèctrica necessària per al seu habitatge amb plaques solars.

En aquest indret hi neix Sarasak, un projecte de creació tèxtil que va empendre la Sara a principi de l’any 2014 amb l’objectiu de no dependre de ningú des d’un punt de vista laboral, treballar per a una mateixa i tenir el just i necessari per viure bé. Al cap i a la fi, realment, què necessitem per viure? Inspirada pels colors i els sons de la natura, la Sara treballa cada dia a jornada completa al seu taller: pensa, dissenya i crea a mà cada una de les bosses, artesanalment i sempre vetllant perquè cada disseny tingui la seva pròpia personalitat.

Ara que s’acosten les festes de Nadal, la Sara treballa també els caps de setmana per poder assumir la demanda que acostuma a rebre i, mentrestant, en Gil aprofita per tallar i guardar la llenya que aniran cremant al llarg de l’hivern. I és que la tardor és la millor estació per fer llenya; si talles l’arbre quan hi ha lluna nova la fusta cremarà més lentament a la llar de foc que escalfa tota la masia. Tot i això, sempre troben un moment per anar a escalar amb els seus amics, compartint la muntanya i mai deixant de buscar la inspiració per crear nous dissenys de bosses i complements per Sarasak. 

De Can Pomanell a la motxilla, que baixa tranquil·lament el camí fins al poble, i de la motxilla a la furgoneta, i d’allà a totes les botigues escampades per Catalunya que venen el producte de Sarasak i on es pot veure i sentir la natura, la vida.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Sira Esclasans Cardona

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris