Blog

LA MIRA se’n va de gira pel país amb protagonistes de les seves històries

Dins la campanya #TincHistòria, l’equip de LA MIRA farà actes en diferents punts del territori per reforçar la visibilitat del mitjà i consolidar-lo com a referent en continguts de no-ficció en català

LA MIRA se’n va de ruta i organitza aquest mes una gira per reforçar la visibilitat del mitjà després del seu cinquè aniversari i consolidar la capçalera com a referent en continguts de no-ficció en català. La ruta s’inscriu dins de la nova campanya ‘#TincHistòria’, que pretén interpel·lar els lectors i subscriptors del magazín amb un eslògan que explica la nostra essència: explicar històries, persones i visions de Catalunya. Unes històries de les quals tots i cadascun d’ells en podrien ser protagonistes.

Així es veu reflectit, també, al material per xarxes socials que s’ha creat per a la campanya, on es recullen algunes de les persones que han explicat les seves històries a LA MIRA des de punts repartits per tot el país: des de l’escloper taradellenc Josep Pratdesaba, fins a la pastora Marina Vilalta, passant pel cisteller lleidatà Pau Trepat. Amb aquesta nova campanya, LA MIRA té l’objectiu de sumar subscriptors i consolidar-se, cinc anys després del seu naixement, com a mitjà referent del país en continguts de no ficció en català, un periodisme lent i amb mirada pròpia.

Girona, El Morell i Solsona

En la gira pel país, LA MIRA recorrerà diferents punts del territori per explicar el mitjà amb la participació d’alguns veïns de cada poble i ciutat on es farà parada que han estat protagonistes de les històries que s’han publicat al magazín els darrers anys. Aquests protagonistes ens ensenyen com qualsevol persona, petit col·lectiu, costum arrelat o afició tenen històries a explicar a LA MIRA. Amb ells, en aquestes converses podrem conèixer, de primera mà, com són, com es coneixen i com es narren.

En els actes, aquests protagonistes conversaran amb membres de l’equip del magazín, com el cap de fotografia, Jordi Borràs, o redactors com David de Montserrat i Oriol Lleonart.

La ruta constarà de tres actes:

  • Girona | Dissabte 25 de novembre

Girona serà la primera de les parades de la ruta de LA MIRA amb la campanya #TincHistòria. Perquè a la mateixa ciutat, i a les seves rodalies, hi ha protagonistes d’aquestes històries. Històries com la del doctor Xavier Aldeguer —que va merèixer el Premi Carles Rahola 2020— o la de la periodista Teresa Turiera-Puigbò, que conversaran amb el redactor de LA MIRA David de Montserrat.

  • El Morell | Diumenge 26 de novembre

LA MIRA també farà un acte al Morell, al Camp de Tarragona. Ho farà amb el testimoni de veïns del poble i rodalies que han protagonitzat històries del magazín, com la nissaga familiar dels Catà del Morell, les fotografies de la Makineta del Temps o la pastora i formatgera Anna Boleda. Amb ells, en una conversa amb el redactor de LA MIRA Oriol Lleonart, podrem conèixer, de primera mà, com són, com es coneixen i com es narren aquestes històries.

  • Solsona | Diumenge 3 de desembre

Solsona serà l’última de les parades de la ruta de LA MIRA amb la campanya #TincHistòria, i comptarem amb històries com les de les espardenyeres solsonines Maria Carme Grifell i Claustre Cuadrench o la del ganiveter David Pallarès, que conversaran amb el cantautor Roger Mas i el fotoperiodista Jordi Borràs.

Cinc anys de LA MIRA

Al llarg d’aquests cinc anys de trajectòria, LA MIRA s'ha consolidat com a creadora de continguts de no-ficció en català en diferents formats més enllà del magazín, com ara els llibres, els pòdcasts, els audiovisuals, les exposicions i els dos grans esdeveniments anuals: els Premis Sonor del pòdcast en català i les jornades i Premi Miravisions de fotoperiodisme. Dos certàmens que també reconeixen la creació de contingut d’àudio i fotogràfic, respectivament, d’arreu dels Països Catalans.