Blog

LA MIRA recull la Menció de Qualitat en la gala dels 21ns Premis Ràdio Associació pel podcast ‘Catalunya any 0. Escoltar el virus’

La gala de lliurament, presentada per Jordi Basté, va tenir lloc el dijous 10 de juny a l’Auditori de l’ONCE

 

Saül Gordillo, Magda Gregori, Joan Camp, Francesc Canosa i Santi Faro amb la Menció de Qualitat.

El dijous 10 de juny va tenir lloc la gala de lliurament dels 21ns Premis Ràdio Associació, en què LA MIRA va rebre la Menció de Qualitat pel podcast Catalunya any 0. Escoltar el virus, produït per La Coctelera Music i emès a Catalunya Ràdio. Presentada per Jordi Basté, van recollir la Menció de Qualitat Joan Camp, editor; Francesc Canosa, director, i Magda Gregori, redactora en cap. 

El jurat va destacar l’aposta pel projecte transmèdia i la narració dels mesos de confinament des de la mateixa redacció de LA MIRA. El podcast és un testimoni sonor de com es va organitzar la redacció de LA MIRA en els primers mesos de confinament davant la irrupció de la covid-19, a partir dels àudios de WhatsApp que es va intercanviar l’equip del magazín (Joan Camp, Francesc CanosaMagda Gregori i Jordi Borràs, cap de fotografia).

Catalunya any 0. Escoltar el virus s’inclou dins el projecte transmèdia “Catalunya any 0”, un projecte de LA MIRA que explica la pandèmia del coronavirus a través de diversos formats amb la voluntat de documentar un moment històric. El projecte inclou l’exposició “Catalunya any 0. Veure el virus” al Palau Robert, finalitzada el 25 d’abril; el llibre L’any sense primavera, amb fotografies de Jordi Borràs i textos d’Estel Solé, i, finalment, la sèrie de fotogaleries publicades a LA MIRA “Catalunya any 0”, a càrrec també de Borràs, a través de les quals plasma amb la seva càmera el paisatge de Catalunya durant els mesos de confinament.