Blog

“Catalunya any 0”, un projecte transmèdia de LA MIRA que explica el virus

A través de diversos formats, el projecte repassa els efectes de la pandèmia de la covid-19 a Catalunya

El projecte de LA MIRA “Catalunya any 0” ha resseguit, en formats diferents, els efectes de la pandèmia de la covid-19 al nostre país amb la voluntat de plasmar la realitat d’una pandèmia global. A continuació, enllacem els diversos continguts per tal que els pugueu consultar.

  • La sèrie de LA MIRA “Catalunya any 0”. Un conjunt de fotogaleries del cap de fotografia del magazín, Jordi Borràs, que mostren les diverses realitats del nostre país en plena pandèmia.
     
  • El llibre L’any sense primavera. Un testimoni visual i textual dels mesos durs del confinament a través d’un recull de fotografies de Jordi Borràs amb textos d’Estel Solé.
     
  • L’exposició de LA MIRA “Catalunya any 0. Veure el virus” al Palau Robert, fins al 25 d’abril. Les fotografies de Jordi Borràs mostren la Catalunya buida (ciutats, pobles, carreteres, platges...) i la Catalunya plena (professionals de la sanitat, bombers, els mitjans de comunicació, el teletreball...).
     
  • El podcast “Catalunya any 0. Escoltar el virus”, en què es pot escoltar com va treballar l’equip de LA MIRA durant el confinament. Un document sonor original, únic, construït a partir dels centenars de notes de veu de l’equip periodístic durant els mesos àlgids de la pandèmia i produït per la Coctelera Music i emès a Catalunya Ràdio