Blog

LA MIRA rep la Menció de Qualitat en els Premis Ràdio Associació pel podcast ‘Catalunya any 0. Escoltar el virus’

Se’n destaca l’aposta pel format transmèdia i el seguiment periodístic durant el confinament

LA MIRA ha rebut la Menció de Qualitat dins la categoria d’Innovació en la 21a edició dels Premis Ràdio Associació pel podcast Catalunya any 0. Escoltar el virus, produït per La Coctelera Music i emès a Catalunya Ràdio. El jurat n’ha destacat l’aposta pel projecte transmèdia i la narració dels mesos de confinament des de la mateixa redacció de LA MIRA.

El podcast és un testimoni sonor de com es va organitzar la redacció de LA MIRA en els primers mesos de confinament davant la irrupció de la covid-19, a partir dels àudios de WhatsApp que es va intercanviar l’equip del magazín (Joan Camp, editor; Francesc Canosa, director; Magda Gregori, redactora en cap, i Jordi Borràs, cap de fotografia).

Catalunya any 0. Escoltar el virus s’inclou dins el projecte transmèdia “Catalunya any 0”, un projecte de LA MIRA que explica la pandèmia del coronavirus a través de diversos formats amb la voluntat de documentar un moment històric. El projecte inclou l’exposició “Catalunya any 0. Veure el virus” al Palau Robert, finalitzada el 25 d’abril; el llibre L’any sense primavera, amb fotografies de Jordi Borràs i textos d’Estel Solé, i, finalment, la sèrie de fotogaleries publicades a LA MIRACatalunya any 0”, a càrrec també de Borràs, a través de les quals plasma amb la seva càmera el paisatge de Catalunya durant els mesos de confinament.