Maria Alvares Rei

Maria Alvares Rei

Vaig néixer a Santiago de Compostel·la, per mi una de les ciutats més màgiques del món fora dels tòpics de peregrins i “guiris a la recerca d'espiritualitat i bon menjar”. Allà vaig viure fins fa sis anys, quan vaig arribar a Catalunya. Des d’aleshores visc en la contradicció permanent. Els peus al Baix Llobregat i el cor a Galícia.

Des de ben petita ja m'agradava fer i fer-me preguntes, i això em va portar a estudiar i llicenciar-me en periodisme. Les entrevistes sempre han estat el meu gènere preferit: crec que escoltant en profunditat és com es poden explicar millor les coses.

He passat per diferents mitjans, com RNE, Betevé i la Televisió de Galícia (TVG). Els informatius i cobrir campanyes electorals van ser durant anys la meva feina, però també la meva escola. He escrit en diferents mitjans que m'han ensenyat que un altre periodisme és possible, com A Nosa Terra, la Directa o el Novas da Galiza.

Com a periodista, visc obsessionada a posar-me les ulleres liles per a cada tema que tracto i donar veu a les qui mai no l'han tingut. Sí, tinc debilitat pels temes socials.

En el meu temps lliure, doncs, soc mare de dos nens, la meva altra passió i un veritable ofici.

    Subscriu-t’hi