Visions

Joan Fontcuberta: el taller del fotògraf en recerca permanent

Fotografies de Jordi Borràs Abelló

Joan Fontcuberta és un roquerol internacional. Multifacètic de mena, aquest fotògraf, artista conceptual, teòric, docent, crític, comissari i historiador té una extensa obra artística que ha traspassat fronteres. Fontcuberta ens fa pensar, reflexionar i imaginar a través de la seva mirada, sempre tenyida d’originalitat i humor. Una mirada que acumula reconeixements de prestigi internacional i que ja forma part de la història de la fotografia.

L’enamorament per la fotografia li va arribar a l’adolescència, com una epifania, com un clic, i, des de llavors, no ha deixat d’experimentar. D’explorar-ne els límits, de revolucionar-la. De ser-ne activista i, sobretot, de qüestionar-se de manera incansable i d’avançar-se als debats que vindran. Si bé el 2023 les preguntes que planteja la intel·ligència artificial obren diaris, Fontcuberta ja jugava amb els dubtes entre la realitat i la ficció en la fotografia als anys setanta. Amb prou feines tenia vint anys.

LA MIRA ha entrat al taller de Joan Fontcuberta a la fàbrica Roca Umbert, a Granollers, on està instal·lat des del 2012 i des d’on continua treballant perquè, com va dir en rebre el “Nobel” de fotografia el 2013, el premi Hasselblad, “el millor està encara per arribar”.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi

Comentaris