Visions

Una Mina de gimnastes

Fotografies de Daniel Ríos Bernal

Gimnàstica al barri de la Mina. Una mina de futurs esportistes. Un filó per canviar vides. I qui ha picat la primera pedra és Gervasio Deferr. Medallista olímpic a Sydney, a Atenes i a Pequín. El 2011 engega al barri de la Mina (Sant Adrià de Besòs) un gimnàs per als joves i infants del barri, però també de tot arreu, siguin d’on siguin; “un cop entren per la porta són tots iguals per a mi”, afirma Deferr. 

No va ser senzill arribar a un barri tan estigmatitzat, estereotipat, com el de la Mina i fer-hi arrelar un esport tan llunyà com la gimnàstica. El centenar d’infants que trepitgen el gimnàs cada setmana, de dilluns a dissabte, són el reflex inequívoc que ho aconsegueix. “Volíem obrir el barri i ensenyar que aquí també s’hi fan coses boniques, s’hi fa esport, s’hi entrena, i amb un campió olímpic si cal”, diu Deferr.

El projecte ajuda a descarregar la imatge que té el barri. “Només és un granet de sorra”, apunta en Gervasio, però la feina incansable que duu marcada a cada múscul és més aviat la d’un picapedrer tossut. I així és. Durant tots aquests anys, del gimnàs n’han sortit campions de Catalunya i d’Espanya, i també n’hi ha que han arribat a la selecció catalana. Potser algun dia, d’entre les 95 noies i els 20 nois que hi ha, en surti algun d’olímpic, encara que “només portem onze anys, és molt d’hora”. Tot i així, aquest no és l’objectiu: “Jo només vull intentar que la gimnàstica canviï la vida a algun infant tal com un dia me la va canviar a mi”.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Daniel Ríos Bernal

Col·laborador de fotografia de LA MIRA

Comentaris