Visions

Espardenyes: art als peus

Fotografies de Jordi Borràs Abelló

Són una combinació de cotó i jute; són tradició, comoditat i moda als peus, els ancestrals i els d’avui, els d’aquí, però també de qualsevol punt del planeta. Les espardenyes de set brencs que encara es fan a Solsona, també conegudes com a “solsonines”, són un dels productes artesans més valorats a la capital del Solsonès, tant per la població local com pels visitants, o pels que les compren per Internet des de tot el món. 

I són un objecte de desig, sobretot els models femenins de doble sola i de taló, que fan obrir els ulls, vistes a les imatges i posades a la realitat. Però no s’hi val a badar: es tracta d’un calçat “glocal” exclusiu que reclama ser encarregat amb previsió —entre les dues últimes espardenyeres que s’hi dediquen no n’enveten pas més de 150 parells l’any!

Mireu-les: a un costat, la Claustre Cuadrench, de Bufau, la modernitat, la innovació, el món, i a l’altre, la Maria Carme Grifell, de Cal Seixanta-cinc, la tercera generació espardenyera: local, tradicional, constant. Però les dues amb un horitzó comú: Solsona als peus. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi

Comentaris