Visions

Pedagogia contra el virus

Fotografies de Jordi Borràs Abelló

Uns mai s’haurien pensat que es trobarien aquí. I els altres mai s’haurien pensat que farien això. Tot al revés. Per la Granja Escola La Manreana (Juneda) hi passen tot l’any milers de nens per fer colònies, aprendre de la natura, jugar amb els animals... El virus fa desaparèixer la canalla. La pedagogia del 2020 és una altra. Contra la pandèmia: un projecte social per curar-se. La Manreana esdevé espai d’aïllament de positius lleus. I enmig de la natura comença l’aprenentatge. 

Jaume Graus, director de La Manreana, té una pensada: una nova classe, una nova ensenyança. Ja que la finca acull, entre deu i dotze dies, persones que, en la seva vida diària, no poden mantenir les distàncies físiques de prevenció amb la gent amb qui conviuen, i per això és necessari aïllar-les, aprofitem el temps. La Manreana es converteix en una altra casa, en una altra escola de la vida. Aquí els positius lleus no només esperen que s’esfumi el virus, sinó que se’ls obre una finestra:  se’ls dona roba nova gràcies als veïns de Juneda;  se’ls fan gestions que no poden fer (recàrregues de mòbils, enviament de diners, etc.); s’adapten els menús; s’aprèn català; es juga a futbol, ping-pong, bingo... Es cura el virus amb pedadogia. 

La Manreana és un mentrestant per a tots els que hi passen. Un intermedi en què una cinquantena de persones de condicions, edats i orígens molts diversos conviuen amb un mateix ensenyament: hi ha temporers de la fruita, treballadors de diversos sectors, avis de residències... Tots esperen el mateix: tornar a la vida. I tots viuen aquí unes colònies sanadores. D’ecos i d’esperances infantils. Una altra pedagogia.  

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi

Comentaris