Visions

Lluitant pels avis

Fotografies de Jordi Borràs Abelló

La feina invisible a les residències de gent gran es converteix en un dels baluards dels professionals de la sanitat per combatre el coronavirus. Una tasca gens fàcil, tenint en compte la important incidència de la covid-19 en molts d’aquests centres arreu del país.

D’un dia per l’altre les residències es capgiren de dalt a baix: els professionals que hi treballen adopten mesures insòlites per tal d’evitar la transmissió del virus. Els espais comuns queden pràcticament deserts, els gimnasos esdevenen magatzems de material sanitari i els espais es divideixen entre zones netes i zones infectades. Però la vida continua amb les cures constants, el contacte amb la família en format telemàtic i també amb la supervisió mèdica per part dels professionals sanitaris dels centres d’atenció primària. Lluitant, dia a dia, hora a hora. Lluitant. 

Això és el que veu LA MIRA a la residència Feixa Llarga de l’Hospitalet de Llobregat i a la residència Anoia de Martorell: lluitar, professionalment, les cuidadores, el personal de neteja i les doctores i les infermeres de l’atenció primària que, porta a porta, visiten els avis d’habitació en habitació. Des de prendre la temperatura a subministrar oxigen, o fins al darrer adeu. Lluitant. 

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi

Comentaris