Visions

Les entranyes de l’art català

Fotografies de Jordi Borràs Abelló

Més del 85% de les obres que posseeix el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) es troben tancades amb pany i forrellat. Però, alerta, que no és per deixadesa ni per oblit, ans al contrari: es necessitaria un espai expositiu de dimensions descomunals per mostrar tot el fons del que disposa el MNAC.

Però no només és una qüestió d’espai. Les reserves d’obres del MNAC —la de pedra, la de pintura, la d’escultura, la de fotografia…— són espais independents, separats i controlats per unes estrictes mesures que en garanteixen la bona conservació i la seva seguretat. Tota obra està catalogada i inventeriada i és des d’allà on moltes d’elles passen per restauració, pel plató fotogràfic per tal d’inventariar-les o viatgen a exposicions temporals a d’altres museus. És la sala d’espera del gran museu de l’art català. Però a les reserves també hi trobem obres que el seu valor no rau en la seva qualitat artística, sinó en el seu valor científic. Al MNAC es guarda tot.

Us oferim un viatge per les entranyes del MNAC i algunes de les seves reserves, totes elles fetes a mida pels materials que emmagatzemen, a la temperatura, llum i condicions ideals per a la seva bona conservació. Passeu i gaudiu.

– continua després de la publicitat –

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi

Comentaris