Número 4

Número 4

Primavera-estiu 2021

Quatre. Quart número de LA MIRA en paper i tercer any. Bé, fem l’aniversari al setembre, però ja és això. En menys de tres anys LA MIRA ha guanyat set premis de periodisme (entre els quals el Premi Nacional de Comunicació). Però sobretot el que hem guanyat en aquests tres anys és la confiança de subscriptors i lectors, que valoren una manera de fer periodisme: aquest és el premi. Perquè darrere d’aquestes dinou històries, persones i visions que teniu ara a les mans, hi ha més coses.

Ja sabeu que el 2020 ens vam tancar per la pandèmia, però LA MIRA es va obrir: va obrir els ulls. Vam començar el projecte “Catalunya any 0”: les fotogaleries de la Catalunya buida (ciutats, pobles, carrers...) i de la Catalunya plena (de persones: personal sanitari, bombers, pagesos...), però també el llibre L’any sense primavera, a partir de les fotografies del nostre cap de fotografia, Jordi Borràs. El 2021 el començàvem amb l’exposició de fotografies al Palau Robert “Catalunya any 0. Veure el virus” i amb el podcast original Catalunya any 0. Escoltar el virus, un document sonor únic, fet a través dels àudios de mòbil que durant mesos l’equip de LA MIRA es va enviar mentre documentava la pandèmia. Precisament, aquest podcast ha rebut el 2021 un dels premis Ràdio Associació de Catalunya. Cada cop
escoltareu més coses a LA MIRA .

Escoltar i llegir. Perquè aquest 2021 també podreu llegir nous llibres de la col·lecció “LA MIRA” , que neixen del magazín. I veure... La segona edició del certamen de fotoperiodisme Miravisions arranca amb dos premis que volen fer valer i reconèixer el fotoperiodisme de qualitat de tot el país: el primer, adreçat als professionals de tots els mitjans dels territoris de parla catalana, i el segon, apostant pel futur, els estudiants de fotografia. I, com sempre, més llegir i llegir cada setmana a LA MIRA.CAT. Llegir, escoltar, veure: despleguem tots els sentits —i potser n’hi haurà més...— gràcies als nostres premis: els subscriptors i lectors. Gràcies.
Subscriu-t’hi
Subscriu-t’hi