Blog

Ja es poden presentar candidatures a la 4a edició del Premi Miravisions de fotoperiodisme

El guardó, que valorarà les millors fotografies o treballs fotogràfics del 2023, està dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.200 euros el segon i 800 euros el tercer

El Premi Miravisions de fotoperiodisme obre des d’aquest dimecres el termini de presentació de candidatures de la seva quarta edició consecutiva. La crida restarà oberta fins al divendres 21 de juny a les 23.59 h. El guardó, impulsat per LA MIRA, consta de dues categories. Per una banda, una primera per a professionals del sector, dotada amb 2.500€ el primer premi, 1.200€ el segon i 800€ el tercer. I, per l’altra, una segona categoria que aposta pel futur de la professió dirigida a joves estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació. En aquesta categoria també s’entregarà un primer, un segon i un tercer premi. El primer està dotat amb un val de 1.000€ i 1.500€ (total 2.500€), el segon amb 600€ de val i 600€ (total 1.200€) i el tercer un val de 400€ i 400€ (total 800€).

En aquesta quarta edició, es reconeixeran les millors fotografies o treballs fotogràfics del 2023 publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies. Les obres les han de presentar els mateixos autors, amb un màxim de tres treballs per persona. Tot i així, cada treball pot comptar amb més d’una fotografia. Els treballs s’han d’haver publicat, realitzat i difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2023. Les bases completes es poden consultar al web miravisions.cat/premi, des del qual també es poden presentar els treballs fotogràfics a través d’un formulari.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou LA MIRA determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme, i la comunicació.

Lliurament de premis i exposicions dels treballs guardonats

El veredicte del jurat es farà públic en l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc durant la cinquena edició de les jornades Miravisions, que se celebraran a Juneda (Les Garrigues) els dies 27, 28 i 29 de setembre de 2024, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes. A banda de Juneda, els treballs fotogràfics que les darreres edicions han guanyat un Premi Miravisions han fet gira al llarg de l’any i s’han exposat a diversos festivals de fotografia, com ara el FineArt d’Igualada, i a localitzacions com el Palau Robert de Barcelona.

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món.

A través de tallers, exposicions, ponències i debats s'oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.

Les inscripcions per a les jornades Miravisions s’obriran en les pròximes setmanes.