Blog

S’estrena el pòdcast “Les nostres editores”, una producció que consolida el caràcter transmèdia de LA MIRA

Conduït per Magda Gregori, el pòdcast recull converses amb deu editores catalanes, i se suma a l’exposició, el llibre i els articles que LA MIRA ha publicat sobre aquest gremi

LA MIRA estrena demà “Les nostres editores”, un pòdcast dedicat a les editores catalanes i el seu ofici. Amb la conducció de Magda Gregori, la nova producció de LA MIRA oferirà setmanalment una conversa en profunditat amb deu editores catalanes. Amb aquest nou pòdcast, LA MIRA consolida la seva presència en el món sonor en català i referma la transformació transmèdia del mitjà. En aquest sentit, els testimonis d’editores catalanes s’han abordat en diferents formats: des d’articles per a la revista, fins a un llibre editat sota la Col·lecció LA MIRA de l’Editorial Fonoll, passant per una exposició a la Llibreria ONA. Finalment, ara el contingut estarà disponible en àudio.

Al llarg de deu episodis, que es publicaran cada dimecres a Spotify, “Les nostres editores” aborda les interioritats d’aquest ofici en converses de mitja hora, en què les editores expliquen la seva trajectòria, el seu imaginari lector i, sobretot, la seva professió. El primer capítol, que estarà disponible a partir de demà a les 9 h, serà una conversa entre Magda Gregori i l’editora Montse Ayats, i posteriorment es publicaran els episodis corresponents a Iolanda Batallé, Pilar Beltran, Eugènia Broggi, Antònia Carré, Isabel Obiols, Blanca Pujals, Judit Pujadó, Rosa Rey i Núria Tey.

“Elles són l’engranatge que ho fa funcionar tot”, explica Gregori, que afegeix que sovint les editores “són invisibles, però la seva tasca és imprescindible”, ja que “sense elles, no hi hauria llibres”. A més, afegeix, “amb la seva tria, fan prosperar escriptors i escriptores i, sobretot, fan possible que mons ficticis i reals prenguin forma”.

“Les nostres editores”, que surt a la llum a les portes de Sant Jordi, un dia assenyalat pel gremi, és un pòdcast produït per LA MIRA i conduït per Magda Gregori Borrell, directora de LA MIRA i autora del llibre homòleg.