Blog

LA MIRA crea la ruta del pòdcast “Debriefing Garbo” sobre el doble agent secret català Joan Pujol

Una selecció d’indrets situats a Google Maps s’ofereix com a contingut addicional per submergir-se en la vida de pel·lícula de l’espia que va enganyar Hitler

LA MIRA, arran de l’estrena del pòdcast Debriefing Garbo que ha produït en col·laboració amb Catalunya Ràdio, ha creat la ruta de la història de Joan Pujol Garcia, àlies Garbo, el doble agent secret català que va actuar per als serveis d’intel·ligència britànics i alemanys a favor dels aliats durant la Segona Guerra Mundial.

La ruta, dissenyada sobre Google Maps, permet localitzar els punts més importants de la història de Garbo, amb especial èmfasi en aquells indrets vinculats pròpiament a la seva missió per derrotar el règim nazi d’Adolf Hitler. Amb aquest contingut addicional, LA MIRA ofereix una guia que aproxima els oients als espais clau del periple de Garbo i convida a submergir-se encara més a aquesta vida de pel·lícula.

Segons el director del pòdcast Debriefing Garbo, David de Montserrat i Nonó, “aquesta ruta també facilita fer un turisme alternatiu de qualitat vinculat a la història d’un altre català universal com és Garbo i de la Segona Guerra Mundial”. El també guionista de Debriefing Garbo, destaca que “aquelles persones que tinguin l’oportunitat de viatjar a Londres, per exemple, a banda dels punts directament relacionats amb Garbo, hi ha espais sobre la Segona Guerra Mundial, com els Churchill War Rooms, des d’on el primer ministre feia el seguiment del conflicte o el centre de Bletchley Park, on es desxifraven els missatges encriptats del bàndol nazi que actualment són museus interessantíssims”. “Per no parlar de la ruta del Dia D de Normandia, on, a banda de les platges, cementiris i memorials, la figura de Garbo també sovint és present als museus sobre el desembarcament”, afegeix.

El mapa de la ruta destaca emplaçaments als Països Catalans, Portugal, Anglaterra, Espanya, Veneçuela i França. Tots aquests països van ser trepitjats per Garbo tal com relata el pòdcast Debriefing Garbo en els seus deu episodis.