Blog

Clara Pedrosa s’endú el Premi Carles Rahola 2024 al millor treball de premsa escrita

El guardó reconeix el reportatge “El llegat d’una casa de frontera”, publicat a LA MIRA, per ser “una immersió exhaustiva en una història de molts segles de pervivència en el món rural”

Clara Pedrosa rebent ahir el Premi Carles Rahola en la categoria de premsa escrita durant la gala celebrada a l’Auditori de Girona. Fotografia de la Diputació de Girona.

La periodista i col·laboradora de LA MIRA Clara Pedrosa Hernández ha guanyat, en la categoria de premsa escrita, el Premi Carles Rahola de Comunicació 2024, amb l’article “El llegat d’una casa de frontera”, publicat a LA MIRA. El guardó reconeix pel fet de ser “una immersió exhaustiva en una història de molts segles de pervivència en el món rural i que posa l’accent en la necessitat de donar veu a espais que tendeixen a desaparèixer”. El veredicte del jurat, a més, també reconeix el treball fotogràfic que acompanya el reportatge, amb fotos de Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA.

Aquest és el segon premi Carles Rahola que rep un treball de LA MIRA. El periodista i col·laborador de la revista, David de Montserrat, que enguany ha quedat finalista als guardons, ja va rebre l’any 2020 aquest reconeixement per l’article “A Catalunya tenim una de les millors caques del món occidental”.

Els premis Carles Rahola són organitzats per la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya (DGCPC) conjuntament amb la Diputació de Girona.