Blog

Els treballs guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme 2023 s’exposen al Palau Robert de Barcelona

La mostra dels guanyadors de la 3a edició del guardó, impulsat per LA MIRA, es podrà visitar fins al 14 de gener

Els treballs guardonats amb el Premi Miravisions de Fotoperiodisme 2023 s’exposen des d’aquest dimecres al Palau Robert de Barcelona. La mostra dels guanyadors de la 3a edició del guardó impulsat per LA MIRA s’ha inaugurat aquest dimecres en un acte en què el cap de fotografia del magazín, Jordi Borràs, ha presentat els treballs amb Irene Vilà, guanyadora del primer premi en categoria professional, i Arnau Alcalà, autor del treball guardonat amb el primer premi en categoria estudiant.

Durant la inauguració, la directora de LA MIRA, Magda Gregori, ha fet valdre la importància de reconèixer el fotoperiodisme com a “element imprescindible per explicar històries”. La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de la directora general de Difusió, Eva Pomares.

La mostra es podrà visitar fins al 14 de gener al Palau Robert (passeig de Gràcia, 107, Barcelona).

Els millors treballs fotoperiodístics del 2022

‘El 2022 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme 2023’ és un recull dels treballs guanyadors de la 3a edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. El guardó, que es concedeix en les categories professional i estudiant, té l'objectiu de posar en valor la imatge com a element essencial per explicar històries d’interès periodístic.

Entre els guardonats del 2023, hi ha des d’històries anònimes com les d’Irene Vilà visibilitzant l’alopècia femenina; fins a moments de rigorosa actualitat, com un desnonament viscut des de dins per Pau Venteo; passant per captures de la cultura popular, com les impactants imatges del Sant Joan a Ciutadella de Joan Mateu Parra, o de les falles del Pirineu, d’Arnau Alcalà. L’exposició és un resum del 2022 amb els millors treballs fotoperiodístics dels Països Catalans.