Blog

Irene Vilà guanya la tercera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

En la categoria d’estudiants el primer premi se l’emporta Arnau Alcalà, alumne de l’IEFC

LA MIRA fa públics els guanyadors i finalistes de la tercera edició del Premi Miravisions de fotoperiodisme. Els guardons per a la categoria professional estan dotats amb 2.500 euros el primer premi, 1.200 euros el segon i 800 euros el tercer. En la categoria d’estudiants, també s'atorguen un primer, un segon i un tercer premi. El primer està dotat amb un val de 1.000€ i 1.500€ (total 2.500€), el segon amb 600€ de val i 600€ (total 1.200€) i el tercer un val de 400€ i 400€ (total 800€).

El primer premi de la categoria professional, on es reconeixen treballs fotogràfics publicats a mitjans de comunicació durant l’any 2022, és per a la fotoperiodista Irene Vilà. El seu treball, publicat a El Periódico, es titula Alopex i mostra la realitat invisibilitzada de les dones amb alopècia i les conseqüències emocionals que pateixen. El segon premi és per a Pau Venteo, per un treball que s’anomena ‘Crònica del desnonament de la Ganna des de dins’ publicat a Europa Press i altres mitjans, i el tercer per a Joan Mateu Parra, per al treball Sant Joan de Ciutadella post-covid publicat a Associated Press i altres mitjans. A més a més, també s’atorguen dues mencions especials en la categoria professional, una primera menció especial per a Albert Garcia per a la fotografia Somriures contra el càncer publicada a El País, i una segona per a Lorena Sopena, pel treball fotogràfic Catalunya terra de foc. L’incendi al Pont de Vilomara publicada a Europa Press i altres mitjans.

En la categoria d’studiants el primer guardonat ha estat Arnau Alcalà, alumne de l’IEFC, per Foc al Faro, un treball que explica la tradició de les falles al Pont de Suert celebrades la nit de Sant Joan. El segon premi és per a Andreu Esteban, alumne de la UAB, per Tornar a començar a l’Espanya buidada; i el tercer és per Una victòria a casa, de Miquel Muñoz, de l’IEFC. La menció especial de la categoria d’estudiants és per a Marc Asensio, pel treball fotogràfic L’últim alè de la riera.

El jurat de la tercera edició del Premi Miravisions ha estat format per Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA; Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal per a Associated Press i Premi Pulitzer; Montserrat Armengou, directora del Sense Ficció de TV3; Sandra Balsells, fotoperiodista i professora a Blanquerna FCRI; Teresa Ferré, professora d’Història de la Comunicació a la UAB i Pere Virgili, fotògraf i professor de fotoperiodisme a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC).

Els premis s’entregaran el pròxim dissabte dia 30 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la quarta edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, que compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Lleida, Institut d’Estudis Ilerdencs, Ajuntament de Juneda, Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP), Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), Gestió Agroramadera de Ponent (GAP) i Masia Tero. També compten amb la col·laboració de l’ACN, Castell del Remei, San Miguel, Fonoll, Foto K, Miravall, TeGust, Premsa Comarcal, APPEC, Som Garrigues, StJor i Kivu.