Blog

La Mira viatja a Mallorca per analitzar el futur del pòdcast en català

L’acte ‘Les històries que sonen’, organitzat conjuntament amb la Direcció General de Política de les Illes Balears, va tenir lloc a Palma el divendres 16 de juny

LA MIRA, juntament amb la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, va organitzar el divendres 16 de juny passat la jornada ‘Les històries que sonen’ a Palma. L’acte, que va tenir lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Baleàrics, al palau gòtic de Ca n’Oleo, va analitzar els reptes, les oportunitats i el futur que tenen els pòdcasts en llengua catalana.

La jornada va començar amb una primera taula rodona en què hi eren representats tres pòdcasts d’arreu dels Països Catalans: Tolo Albertí i Blanca Orell de Miliciana. Diari d’una batalla, un projecte documental de caràcter històric amb narracions dramatitzades ambientat al juliol de 1936 a Mallorca; el periodista Francesc Canosa, en representació d’Extrema Catalunya, un pòdcast de LA MIRA sobre l’extrema dreta al Principat; i Memòria Negra, un true crime produït per IB3.

A la segona taula rodona, amb el títol ‘El present i el futur del pòdcasts en català’, van participar Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern de les Balears; Maitane Moreno, directora d’IB3 Ràdio; Inès Mateu, del pòdcast Polo de llet, i Francesc Canosa, director de continguts de LA MIRA.