Blog

Els Premis Sonor tanquen candidatures amb prop de 200 pòdcasts inscrits per segon any consecutiu

Fins el 21 d’abril podeu votar el ‘Premi del públic’, entre els deu pòdcasts en català més populars del moment

El passat dijous 31 de març va acabar el termini de presentació de candidatures als Premis Sonor, organitzats per LA MIRA, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, que reconeixeran els millors pòdcasts difosos durant l’any 2022. Fet el recompte, l’organització celebra l’èxit d’aquesta segona edició, en la qual s’han presentat prop de 200 pòdcasts tenint present que alguns opten a imposar-se en més d’una categoria.

Amb aquestes dades es fa evident la importància i la necessitat que hi ha de reconèixer i, sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans que aposta per crear contingut en català.

Durant les properes setmanes els membres del jurat analitzaran les candidatures presentades i duran a terme la deliberació de les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper dilluns 15 de maig, a les 9 del vespre, al Spotify Camp Nou

Un jurat d’experts atorgarà els següents guardons: millor pòdcast de ficció, millor pòdcast de narrativa no-ficció (inclou periodisme i investigació periodística), millor pòdcast d’entreteniment (inclou humor), millor pòdcast conversacional, millor pòdcast publicitari (branded-podcast) i millor pòdcast d’innovació. A més, i a proposta seva després d’analizar tots els espais, lliurarà aquests premis: millor realització i disseny sonor, millor guió (idea original), millor producció i millor podcaster (presentador/a, conductor/a).

Una de les categories d’aquests premis, però, no recau en mans del jurat sinó del públic. Des d’aquest mateix dimarts, 4 d’abril, i fins al 21 d’abril s’obre el període de votació entre les deu propostes en català més populars del moment. Tothom pot votar a través d’aquest enllaç la que creu que mereix aquest guardó.

Els Premis Sonor tenen el suport del Futbol Club BarcelonaEstrella DammMunich i la Fundació .cat.