Blog

S’obre el termini de presentació de candidatures a la segona edició dels Premis Sonor del podcast en català

LA MIRA, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, impulsa els guardons que en aquesta segona edició reconeixeran els millors podcasts difosos durant l’any 2022

Des d’avui, 16 de gener a les 10h, s’obre el termini de presentació de propostes als Premis Sonor, impulsats per LA MIRA, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio. Es podran presentar les candidatures fins al 31 de març a les 23.59h.

En aquesta segona edició es reconeixeran els millors podcasts en català difosos durant l’any 2022. S’aposta així per premiar el talent i la creativitat del país i visibilitzar els productes que, realitzats en llengua catalana, competeixen en un mercat global.

Les bases es poden consultar al web www.sonor.cat, des del qual també es poden presentar les propostes a través d’un formulari. Poden optar a la segona edició dels Premis Sonor els podcasts en català emesos a qualsevol plataforma d’àudio o ràdio en el període de l’1 de gener al 31 de desembre del 2022.

Hi ha sis categories de premis: millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no ficció, millor podcast d’entreteniment, millor podcast de conversa, millor podcast branded content i millor podcast d’innovació. D’entre les presentades, un jurat format per professionals del món del podcast, els mitjans i la comunicació n’escolliran les guanyadores. A més, hi haurà quatre premis a proposta del jurat -millor realització i disseny sonor, millor guió, millor producció i millor podcaster- i un premi de votació popular, el premi del públic, pel qual s’activaran votacions del 3 al 30 d’abril de 2023.

Un cop finalitzat el període d’inscripcions i feta la deliberació del jurat -format per reconeguts professionals del món de la comunicació i, en especial, de l’univers del podcast- els guardonats es donaran a conèixer en una gala que tindrà lloc a la primavera i que serà retransmesa per una emissora de Catalunya Ràdio.