Blog

LA MIRA i Catalunya Ràdio impulsen la 2a edició dels Premis Sonor del podcast en català

Dilluns, 16 de gener, s’obren candidatures i els podcasters podran presentar les seves propostes en qualsevol de les sis categories temàtiques fins el 31 de març

L’editor del magazín LA MIRA, Joan Camp, i el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, han presentat aquest migdia l’acord per impulsar la segona edició dels Premis Sonor, els guardons que distingeixen exclusivament produccions de podcast en català. Aquest acord forma part d’un conveni de col·laboració firmat per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i LA MIRA.

Aquests guardons tenen l’objectiu de fomentar el patrimoni sonor en català, i en aquesta segona edició premiaran els millors podcasts difosos durant l’any 2022. Podran optar a la segona edició dels Premis Sonor els treballs produïts o coproduïts i emesos en català en el període de l’1 de gener al 31 de desembre del 2022.

Els podcasters es podran presentar a qualsevol de les sis categories de premis: millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no ficció, millor podcast d’entreteniment, millor podcast de conversa, millor podcast branded content i millor podcast d’innovació. D’entre les presentades, un jurat format per professionals del món del podcast, els mitjans i la comunicació n’escolliran les guanyadores. A més, hi haurà quatre premis a proposta del jurat -millor realització i disseny sonor, millor guió, millor producció i millor podcaster- i un premi de votació popular, el premi del públic, pel qual s’activaran votacions del 3 al 30 d’abril de 2023.

Joan Camp, editor de LA MIRA, ha afirmat que amb la primera edició es va poder fer “una primera fotografia del sector”. “Aquesta segona edició, els Premis Sonor volen consolidar-se com el certamen de referència per reconèixer la bona feina que es fa arreu dels Països Catalans en el món del podcast. És la manera de posar en valor el talent que tenim en aquest àmbit i de fer una aposta decidida pels continguts en llengua catalana. Enguany esperem, també, una alta participació”, ha afegit.

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda, ha destacat: “A Catalunya Ràdio ens agrada sentir-nos capdavanters i líders en àudio i acompanyar als creadors. I, per tant, un any més volem ser-hi. Hem de ser la llençadora de creadors de continguts d’àudio en català.”

El període de presentació dels treballs s’obrirà el 16 de gener −moment en què es faran públiques les bases a www.sonor.cat− i es tancarà el 31 de març. Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels premis que tindrà lloc a principis de juny.

 

Material gràfic

Galeria de fotos de la primera edició de la gala dels Premis Sonor

Vídeo de la primera edició de la gala dels Premis Sonor