Blog

La tercera jornada Miravisions de fotoperiodisme clou amb més de dos centenars d’assistents

  • Juneda es converteix de nou en la capital del fotoperiodisme a Catalunya
  • Jordi Bartolí, Ricardo Garcia Vilanova, Sandra Balsells i Jordi Borràs, alguns dels protagonistes del certamen organitzat per LA MIRA
  • Aquest dissabte també s’han entregat els guardons de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Juneda la tercera edició del Miravisions, la jornada del fotoperiodisme a Catalunya organitzada per LA MIRA. Han passat pel Miravisions més de dos centenars d’assistents i hi han participat grans referents de la professió, tan en l’àmbit català com a escala internacional. Entre els noms destaquen Jordi Bartolí, Ricardo Garcia Vilanova, Sandra Balsells i Jordi Borràs.

Miravisions ha estat un punt de trobada de professionals de la comunicació i la fotografia. Han donat el tret de sortida els parlaments institucionals de l’editor de LA MIRA, Joan Camp, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, la vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i l’alcalde de Juneda, Antoni Villas; que han anat seguits de la presentació del projecte de l’Agència Catalana de Notícies ‘Marketplace amb Blockchain, un aparador obert al fotoperiodisme’, a càrrec del seu director, Iu Forn, i el fotoperiodista Jordi Borràs.

El fotoperiodista Jordi Bartolí i el periodista i presentador del Més 324 Xavier Graset han continuat els actes amb una conversa inaugural. Un acte que s’ha convertit també en un homenatge a la trajectòria professional de Bartolí.

Seguidament quatre fotoperiodistes han conversat en taula rodona sobre la importància i el valor de la mirada de més a prop, la del fotoperiodisme local. Ha comptat amb la participació d’Oriol Bosch, periodista de l’ACN, Mireia Comas, fotoperiodista i Premi Miravisions 2021, Lleonard Delshams, fotoperiodista jubilat d’El Segre, i Albert Llimós, fotoperiodista d’El 9 Nou.

A la tarda s’han celebrat dos debats més, el primer sobre el fotoperiodisme en entorns de conflicte, amb la fotoperiodista Sandra Balsells, el fotoperiodista Premi World Press Photo Ricardo Garcia Vilanova, el fotoperiodista Alfons Cabrera, el periodista de La Vanguardia Plàcid Garcia-Planas, i la periodista de Catalunya Ràdio Cèlia Cernadas.

El segon ha estat un debat obert i participatiu sobre els drets i deures dels fotoperiodistes conduit pel fotoperiodista i cap de fotografia de LA MIRA, Jordi Borràs, la fotoperiodista Roser Vilallonga, i l’advocat Pep Cruanyes.

El punt culminant de la jornada ha estat la gala de l’entrega dels guardons de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. L’acte ha estat presentat per Magda Gregori, cap de redacció de LA MIRA; i Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA. El treball Amor contra l’oblit de Pau de la Calle ha estat el guanyador de la categoria professional i Marc Asensio s’ha endut el primer premi de la categoria d’estudiants pel treball fotogràfic Conèixer-nos.

Demà diumenge acaba la jornada amb una trobada de dronistes conduïda per Carles Rabadà; un taller per conèixer la tècnica del col·lodió humit amb Martí Andiñach; i un darrer taller de retrat amb flaix d’exterior de la mà d’Isidre Garcia. Els organitzadors de la jornada la qualifiquen de “tot un èxit” per l’espai de trobada, networking i intercanvis que s’han produït entre tots els participants i asseguren que treballen ja per celebrar una quarta edició del certamen amb més novetats.

A més a més, divendres al vespre es van inaugurar tres exposicions fotogràfiques al CAMP Centre de les Arts i la Memòria de Ponent que estaran obertes al públic fins el 27 de novembre de 2022. S’hi poden veure les exposicions Jordi Bartolí: testimoni d'un món en lluita; Una vida aferrada a la terra, de Jordi Borràs; i El 2021 en imatges: guardonats del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, que posteriorment es traslladarà al Palau Robert de Barcelona.