Blog

Pau de la Calle guanya la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme

En la Categoria Estudiants el primer premi se l’emporta Marc Asensio, alumne de la UAB

LA MIRA fa públics els guanyadors i finalistes de la segona edició del Premi Miravisions de fotoperiodisme. Els guardons per a la Categoria Professional estan dotats amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer. En la Categoria Estudiants, s’atorguen als guanyadors vals per gastar en material fotogràfic a la botiga FotoK de 1.000 euros per al primer, 600 euros el segon i 400 euros el tercer; patrocinats per la Llibreria ONA i GAP.

El primer premi de la Categoria Professional, on es reconeixen els treballs fotogràfics publicats a mitjans de comunicació durant l’any 2021, és per a Pau de la Calle. El seu treball, publicat al Diari ARA, es titula Amor contra l’oblit i mostra la història de la Fina, àvia de l'autor, que pateix Alzheimer; els grisos de la vida diària d'aquesta malaltia i la degradació que pateix el cervell de la protagonista. El segon premi és per a Joan Mateu Parra, per un treball sobre L’empresonament de Pablo Hasél publicat a Associated Press, i el tercer de nou per a Pau de la Calle, per al treball Escriptors de trens publicat a El Periódico. A més a més, també es s’atorguen dues mencions especials en la Categoria Professional, una primera menció especial per a Cèlia Pedró (Cèlia Atset) per a la fotografia Margareta publicada al Diari ARA i una segona per a Adiva Koenigsberg, per a Tinc dues mares publicada a Vilaweb.

En la Categoria Estudiants el primer guardonat ha estat Marc Asensio, alumne de comunicació audiovisual a la UAB per Conèixer-nos, un treball autobiogràfic de la seva família i els seus orígens, valorant els petits moments en un any de recuperació vital després dels pitjors moments de la pandèmia i tornant a conèixer-se. El segon premi és per a Anna López Figueras (Anna Lofi), alumna de l’Escola de Fotografia IEFC, per Trànsits; i el tercer és per Dues vides, de Laura Escartí, de l’Espai d’Art Fotogràfic. La primera menció especial de la Categoria Estudiants és per a Anna Lofi de nou, pel treball fotogràfic Llàgrimes de sirena. La gota que vessa el mar, i la segona menció és per a Carla Sánchez, alumna de l’escola Groc, per al treball Solitud en temps de pandèmia.

El jurat de la segona edició del Premi Miravisions ha estat format per Jordi Borràs, cap de fotografia de LA MIRA; Emilio Morenatti, director de fotografia a Espanya i Portugal per a Associated Press i Premi Pulitzer 2021; Samuel Aranda, fotoperiodista guanyador del World Press Photo of the Year 2011; Montserrat Armengou, directora del Sense Ficció de TV3; Sandra Balsells, fotoperiodista i professora a Blanquerna FCRI; Teresa Ferré, professora d’Història de la Comunicació a la UAB i Roser Vilallonga, fotoperiodista freelance.

Els premis s’entregaran el pròxim dissabte dia 24 de setembre al Mas Miravall, a Juneda, en el marc de la tercera edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, i compten amb el suport de l’AMIC, la Llibreria ONA, FotoK i GAP.

Amor contra l’oblit. Autor: Pau de la Calle