Blog

TRAM, patrocinador principal dels Premis Sonor del podcast en català

La gala d’entrega de guardons ja té data: 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i es podrà seguir en directe a través d’una emissora de Catalunya Ràdio

LA MIRA, organitzadora dels Premis Sonor, i TRAM, el tramvia de la Regió Metropolitana de Barcelona, han segellat aquest dimecres un acord de patrocini de la primera edició dels Premis Sonor, els primers guardons que distingeixen exclusivament produccions de podcast en català.

Amb aquesta aposta, TRAM contribueix a l’impuls d’uns guardons que tenen l’objectiu no només de fomentar el patrimoni sonor en català, sinó de visibilitzar i reconèixer els productes de qualitat que ja estan al mercat però que no han arribat a tenir la repercussió que meriexerien.

Per l’editor de LA MIRA, Joan Camp, “el format podcast s’adapta plenament al mode de vida actual i, com que el seu consum és a través d'Internet, fa que pugui ser consumit a tot arreu, a qualsevol hora i en qualsevol circumstància, però especialment en espais com ara el transport públic”. I afegeix: “per això, estem molt contents que la línia de transport públic més avançada de Catalunya aposti per l’impuls d’aquest certamen que reconeix un producte comunicatiu fresc i innovador”.

Per la seva banda, tant el director general de TRAM, Humberto López Vilalta, i el director gerent de TRAM Operadora, Xavier León, han destacat la importància d’aquests premis perquè donaran la visibilitat i el reconeixement que els podcast en català encara no tenen. A més, han afirmat que, un cop es coneguin els  podcasts guanyadors, TRAM els difondrà entre les persones usuàries del tramvia perquè en puguin gaudir mentre es desplacen.

Aquest acord complementa la col·laboració de Catalunya Ràdio i iVoox per a l’impuls dels Premis Sonor.

En aquesta edició es premiaran els millors podcasts difosos durant el 2021 i el termini per presentar candidatures acaba aquest dijous a les 23.59h. També la possibilitat de presentar propostes pel Premi del públic acaba aquest dijous a la mateixa hora i a partir de dilluns s’obre una ronda de votacions entre les propostes més presentades que es tancarà el proper 22 d’abril.

Tots els guanyadors es donaran a conèixer durant la gala que se celebrarà el proper 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm i que es podrà seguir a través d’una emissora de Catalunya Ràdio. Les properes setmanes l’organització dels Premis Sonor en donarà més detalls.