Blog

LA MIRA i iVoox signen un acord per a l’impuls i la difusió dels Premis Sonor

Els guardons distingeixen exclusivament produccions de podcast en català

LA MIRA, organitzadora dels Premis Sonor, i la plataforma catalana líder de podcasts, iVoox, han signat un acord de col·laboració per l’impuls i la difusió de la primera edició dels Premis Sonor, els primers guardons que distingeixen exclusivament produccions de podcast en català.

Segons dades de l’Observatori iVoox, al 2021 es van crear més de 2.200 podcasts en català, i la plataforma ja en suma fins a 8.400. En aquest sentit, els Premis Sonor tenen l’objectiu de fomentar el patrimoni sonor en català, i en la primera edició es premiaran els millors podcasts difosos durant l’any 2021.

Aquest acord entre LA MIRA i iVoox permetrà que els Premis Sonor tinguin un major impacte entre els podcasters en català i els consumidors de podcasts en aquesta llengua, ja que la plataforma d’àudio contribuirà a la difusió del certamen.

Joan Camp, editor de LA MIRA, ha explicat que l’acord suposa “una gran aliança amb l’empresa catalana pionera en el sector del podcast”, la qual cosa “reforça i aporta valor als Premis”. I ha afegit: “Comptar amb iVoox permet arribar a una important massa de podcasters que produeixen contingut en la nostra llengua i contribueixen a fer més gran el patrimoni sonor en català”.

Per la seva banda, Laura Torner, responsable de Marketing i continguts d’iVoox, ha destacat que la participació de la plataforma en aquest certamen és “una nova aposta per la producció i la visibilització del podcast en català, i amb la que reafirmem el nostre compromís des de fa 12 anys de donar suport als creadors de contingut”. A mitjan febrer la plataforma ja va anunciar que davant l’augment de producció i demanda d’àudios en català llançava l’adaptació de la seva app en aquesta llengua.

Poden optar a la primera edició dels Premis Sonor els podcasts produïts o coproduïts i emesos en català en el període de l’1 de gener al 31 de desembre del 2021. Hi ha set categories de premis: premi del públic (per votació popular), millor podcast de ficció, millor podcast de narrativa no ficció, millor podcast d’entreteniment, millor podcast de conversa, millor podcast publicitari i millor podcast d’innovació. A més, el jurat proposarà quatre categories més.

El període de presentació de propostes finalitza el proper 31 de març. Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de lliurament dels premis que tindrà lloc a la primavera. La data es farà pública en els propers dies.