Blog

S’obre el període de presentació de propostes al Premi Miravisions de Fotoperiodisme

· El guardó està dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer

· En aquesta primera edició es valoraran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació catalans que millor defineixin l’any 2020

· També s’ha creat una segona categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació amb la voluntat d’apostar pel futur del fotoperiodisme

· L’acte de lliurament del Premi tindrà lloc durant la segona jornada Miravisions de fotoperiodisme a Catalunya que se celebrarà a Juneda els dies 24, 25 i 26 de setembre del 2021

 

Des d’avui, 31 de maig a les 10h, i fins al 28 de juny a les 23h, s’obre el període de presentació de propostes al Premi Miravisions de Fotoperiodisme creat per LA MIRA Magazín, dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer.

En aquesta primera edició, es reconeixeran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies de l’àmbit territorial dels Països Catalans que millor defineixin l’any 2020.

I més enllà del present del fotoperiodisme, amb la voluntat de fer una aposta pel futur de la professió també s’ha creat una segona categoria dirigida a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes.

Les bases es poden consultar al web miravisions.cat/premi, des del qual també es poden presentar els treballs fotogràfics a través d’un formulari.

Les obres les han de presentar els mateixos autors, amb un màxim de tres treballs per autor. Tot i així cada treball pot comptar amb més d’una fotografia. Els treballs s’han d’haver realitzat i difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2020.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou LA MIRA i que han estat reconeguts, entre d'altres, amb el Premi Nacional de Comunicació 2020, determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme, i la comunicació.

Lliurament de premis i exposicions dels treballs guardonats al Miravisions 2021

El veredicte del jurat es farà públic en l’acte de lliurament dels premis. Aquest tindrà lloc durant la2a edició del Miravisions, que se celebrarà a Juneda (Les Garrigues) els dies 24, 25 i 26 de setembre de 2021, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes.

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món. Com a conseqüència de l’èxit de la primera edició, enguany s’amplia a tres dies i es preveu incrementar l’aforament presencial.

A través de tallers, exposicions i taules rodones s'oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.