Blog

Neix el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, creat per LA MIRA

· El guardó està dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer. El 31 de maig s’obre el termini per presentar propostes.

· En aquesta primera edició es valoraran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació catalans que defineixin millor l’any 2020.

· També s’ha creat una segona categoria, adreçada a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació, amb la voluntat d’apostar pel futur del fotoperiodisme.

· L’acte de lliurament del premi tindrà lloc durant la segona jornada Miravisions de Fotoperiodisme a Catalunya, que se celebrarà a Juneda els dies 24, 25 i 26 de setembre del 2021.

LA MIRA ha creat el Premi Miravisions de Fotoperiodisme, el primer d’aquest tipus a Catalunya, dotat amb 2.500 euros el primer premi, 1.000 euros el segon i 500 euros el tercer, amb l’objectiu de reivindicar el fotoperiodisme i la imatge com a element essencial per explicar realitats complexes.

En aquesta primera edició, es reconeixeran els treballs fotogràfics publicats en mitjans de comunicació o agències de notícies de l’àmbit territorial dels Països Catalans que defineixin millor l’any 2020

I més enllà del present del fotoperiodisme, amb la voluntat de fer una aposta pel futur de la professió, també s’ha creat una segona categoria, adreçada a estudiants d’escoles de fotografia i facultats de comunicació catalanes. 

El període de presentació de propostes va des de les 10 h del 31 de maig del 2021 a les 23 h del 28 de juny del 2021, i les bases es podran consultar al web miravisions.cat/premi, des del qual també es podran presentar els treballs fotogràfics a través d’un formulari.

Les obres les han de presentar els mateixos autors, amb un màxim de tres treballs per autor. Cada treball pot incloure un màxim de quinze fotografies. Els treballs s’han d’haver publicat, realitzat i difós entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2020.

Els criteris de professionalitat i qualitat que promou LA MIRA, i que han estat reconeguts, entre d’altres, amb el Premi Nacional de Comunicació 2020, determinaran la tria, per part del jurat, dels treballs guanyadors. El jurat estarà format per professionals del camp de la fotografia, el periodisme i la comunicació, així com per membres de l’equip de LA MIRA.

Lliurament de premis i exposició dels treballs guardonats al Miravisions 2021

El veredicte del jurat es farà públic en l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc durant la 2a edició del Miravisions, que se celebrarà a Juneda (les Garrigues) els dies 24, 25 i 26 de setembre del 2021, on també es podran veure exposats tots els treballs guardonats i finalistes. 

Miravisions és una jornada professionalitzadora per millorar la qualitat del fotoperiodisme a través de fotògrafs experts i de professionals del sector, amb l’objectiu de fer networking i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d’aquest món. Com a conseqüència de l’èxit de la primera edició, enguany s’amplia a tres dies i es preveu incrementar-ne la cabuda presencial

A través de tallers, exposicions i taules rodones s’oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital.