Blog

Neix Miravisions, la jornada de fotoperiodisme organitzada per LA MIRA

Se celebrarà al Mas Miravall de Juneda (Les Garrigues) el dissabte 12 de desembre

· Entre els ponents destaca la presència de Samuel Aranda, premiat amb el prestigiós World Press Photo

· La jornada comptarà amb debats sobre el fotoperiodisme en el món local o la mirada fotogràfica de diferents generacions

 

El fotoperiodisme és una de les cames amb que camina el periodisme. Amb l’era digital el fotoperiodisme agafa cada cop com més importància i responsabilitat social. Per què? Vivim en un món d’imatges, tothom pot fer fotografies, distribuir-les, manipular-les... Així, quin valor tenen les imatges de la realitat diària? El fotoperiodisme està donant un pas més i s’està convertint en una forma d’art per explicar la realitat? La xarxa, les xarxes, serveixen, o no, per aquest pas cap a formes artístiques?

Aquest és el debat que centra la jornada Miravisions, organitzada pel magazín LA MIRA, amb la participació de fotoperiodistes i creadors que treballen en les fotografies com a matèria prima del seu treball digital i artístic. Miravisions vol ser un espai de treball per millor la qualitat del fotoperiodisme a la xarxa de la mà de fotògrafs experts. Alhora, Miravisions vol reflexionar sobre els canvis que les xarxes generen en l’ús de la fotografia i la imatge, la seva difusió i promoció. S’oferiran eines perquè els participants puguin desenvolupar una mirada pròpia sobre les fotografies i perquè el fotoperiodisme camini amb més fermesa cap a l’explicació de la realitat en un món digital on també pot ser art.

Degut a la situació provocada pel Covid-19, Miravisions només podrà comptar presencialment amb una tercera part de l’aforament previst, que suposa un màxim de 60 persones. Els assistents es poden inscriure des del web de la jornada per 50€ (dinar inclòs) o 30€ pels subscriptors de LA MIRA. De tota manera, donada la situació actual, enguany les jornades també es podran seguir a través d’streaming des del mateix web de Miravisions.

 

PROGRAMA

11:30 h

Benvinguda i presentació

 

12:00 h

Quines són les fotos que expliquen un món d'imatges?

· Samuel Aranda. Fotoperiodista. Guanyador del World Press Photo

· Moderat per Eva Clausó

   

  13:30 h

  Dinar

   

  15:30 h

  Fotoperiodisme quilòmetre zero: local i universal

  · Ramon Ferrandís. Fotògraf a El 9 Nou

  · Santi Iglesias. Fotògraf freelance

  · Victòria Rovira. Fotògrafa a Diari de Sabadell

  · Xavi Santesmasses. Fotògraf a Diari Segre

  · Moderat per Jordi Borràs

    

   16:45 h

   Fotoperiodistes: mirades generacionals

   · Lluís Brunet. Fotògraf

   · Sira Esclasans. Fotògrafa i fotoperiodista freelance

   · Moderat per Laura Saula