Blog

LA MIRA en un debat sobre nous models de periodisme

Alguns mitjans naixents són un exemple dels nous models de negoci, desvinculats de les estructures del passat, que reverteixen a la societat i treballen per valors ètics. Aquest és, precisament, el motiu pel qual LA MIRA va participar en la primera Fira Trenca Cadenes, una fira de consum estratègic i alternatiu, que es va fer a Balaguer (La Noguera) el passat 31 de març.

Els ideals de LA MIRA encaixen perfectament com a nou model de periodisme, un que fomenta una nova mirada, diferent, de la realitat actual, a partir de la no-actualitat. El director del magazín, Francesc Canosa, va ser convidat per donar veu a la iniciativa d’un periodisme amb profunditat en un debat sobre ‘Els grans mitjans front la premsa alternativa’. El debat va fer evident com no només la banca, les companyies de telefonia, de llum o de gas poden transformar el context empresarial de l’IBEX-35 sinó que, en un context tan convuls com l’actual, també hi ha espai per al periodisme de canvi, honest, responsable i de valors. Tal com va dir Canosa: “El paper era massiu, ara serà selectiu”, fent referència al canvi d’hàbits i també als nous públics i consums digitals i al què en paraules del director és “la immensa minoria”. 

A la taula rodona, que va tenir lloc entre nombrosos expositors, també hi van participar La Directa i SICOM Television, mitjans que han ocupat espais generalment oblidats pels grans mitjans de comunicació. I és que l’objectiu de la fira era clar, proporcionar i visibilitzar eines dels nous mitjans naixents al nostres país. 

El director de LA MIRA, Francesc Canosa, explicant el projecte periodístic del magazín digital.