Blog

Ràdio Associació de Catalunya fa un donatiu de 300€ al projecte de LA MIRA

L’entitat Ràdio Associació de Catalunya (RAC) ha decidit col·laborar amb el projecte editorial de LA MIRA amb una aportació de 300€. L’objectiu de RAC és el foment i la dinamització dels nous formats periodístics en llengua catalana.

Ràdio Associació de Catalunya és una cooperativa que té el seu origen l’any 1935, durant la Segona República, amb l’objectiu de crear una emissora de ràdio, que té la catalanitat com a eix diferenciador. La ràdio jugarà un paper molt important durant tota la Guerra Civil espanyola: com a aparell de comunicació insubstituïble entre zones incomunicades, com a element de propaganda política i de coordinació de l'activitat productiva, especialment al sector dels avituallaments, i com a eina cultural i lingüística. Una activitat cultural i lingüística que quedarà truncada amb l'entrada dels nacionals a Barcelona l'any 1939, ja que l'exèrcit guanyador ocuparà Ràdio Associació de Catalunya, l'única estació en funcionament. Serà el començament d’un llarg període de control, censura prèvia i d’absència del català a les ones.

Actualment, RAC és propietària de les emissores RAC1 i RAC105, que són explotades per l’empresa Radiocat XXI del Grup Godó.