Oriol Lleonart Padrell

Oriol Lleonart Padrell

Morellenc. Entre el Camp de Tarragona i Barcelona. D’on trepitjo. Acabant el grau de Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i començant a tastar el periodisme pausat, sensible i rigorós. Convençut del valor complementari del contingut i la forma, de la dificultat d’un i de la fàcil frivolitat de l’altra. Desitjo conèixer a través de l’experiència la funció social del periodisme.

Estudio Ciències Socials a la Universitat Oberta de Catalunya amb la intenció de vincular la meva vocació periodística amb la sociologia i l’etnografia. El periodisme és, abans que res, escoltar i entendre. És mirar, i té, inevitablement, una empremta personal. Mirem, i hem de saber què mirem, però, també, des d’on mirem.

D’interessos relacionats amb la cultura, la llengua, la ruralitat i el medi ambient, i amb molt per aprendre. Vinculat a la cultura popular, al teixit associatiu d’El Morell i a la defensa de la salut pública dels veïns i les veïnes del Camp davant la impunitat de les empreses petroquímiques. Àvid de vida, però excel·lent en la pèrdua de temps. 

Intencions? Acceptar-me i ser feliç desenvolupant alguns oficis que espero interconnectar: el periodisme compromès, escrit i sonor; l’ensenyament del català, i la divulgació a la biblioteca.

Subscriu-t’hi