Oriol Lapeira Portús

Oriol Lapeira Portús

De la Prosperitat, Nou Barris, un poble humil dins de la gran ciutat. Tercera generació. Els meus avis hi van néixer fa vuitanta anys i encara hi faig vida. Entre el ciment de la Meridiana i Collserola, el meu refugi. Enamorat dels barris de Barcelona on encara no han arribat els tentacles de la gentrificació. També dels racons del nostre petit país, de la muntanya i la natura.

Sempre m’he preguntat coses. He cercat el perquè de tot. Per això m’encanta la història: saber d’on venim, qui som i cap a on anem. Tenir memòria i prendre’n consciència. També m’agrada la política, però en el sentit més teòric. En el pràctic, estic desencisat amb l’atzucac en què vivim. Em preocupa el futur. L’esport és la meva vàlvula d’escapament.

Ara estic acabant Periodisme a la Pompeu. No m’entusiasma la immediatesa i l’última hora. Per fer les coses bé cal temps. M’agrada el foc lent, cuinar bé les paraules i explicar allò que no es veu. Descobrir la geografia. Parlar amb la gent i donar-los importància. Relatar un tot des de les petites històries.

Subscriu-t’hi