Mireia Domènech i Bonet

Mireia Domènech i Bonet

Soc llicenciada en Periodisme (UAB, 2001), postgrau en Gestió i Cooperació Cultural Internacional (UB), especialitzada en la Unió Europea (UOC) i amb estudis de màster en Màrqueting Internacional i Direcció Comercial (UB). Vaig créixer amb un peu a l’Alt Empordà i l’altre a la Catalunya Nord, on em vaig formar. He viscut tant a la Bèlgica flamenca com a la francòfona; posteriorment, més de sis anys al Bodensee alemany, i actualment resideixo prop de Berna, a Suïssa.  

He treballat en comunicació política i cultural, en gabinet i relacions internacionals per a institucions i personalitats públiques, així com en comunicació corporativa i en màrqueting i estratègia internacionals per a organitzacions privades i empreses. Com a periodista he col·laborat en diferents mitjans (Ara, Público, El Món, TV3, Catalunya Ràdio, RAC1, Diario 16, Exterior.cat...), especialment per tractar de la qüestió del vot exterior i analitzant la internacionalització del procés català. A LA MIRA em proposo descobrir personatges i temes principalment nord-catalans, empordanesos, mallorquins o d’interès cultural. La Generalitat de Catalunya em va concedir el Premi Ramon Juncosa de Periodisme 2021 per un d'aquests reportatges, El país de l'home os.

Soc sòcia fundadora de la plataforma de micromecenatge continu Aixeta, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, entre altres col·lectius, i coautora de Le choix de l’indépendance en Catalogne. Regards croisés d’acteurs et d'experts (Presses Universitaires de Perpignan, 2019).

Subscriu-t’hi