Marc Rovellada Ballesteros

Marc Rovellada Ballesteros

Vaig néixer a Gavà, al Baix Llobregat, l'any 2000. Vaig llicenciar-me com a sociòleg l'any 2022 a la Universitat Autònoma de Barcelona i actualment visc a Solsona, on treballo al Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya, a l'àrea de Bioeconomia Salut i Governança.

La meva relació amb la fotografia va començar l'estiu del 2018, just abans de començar la carrera, quan el meu pare va deixar-me una Nikon FM2, la seva última analògica. Els primers carrets, suposo que com els de moltes altres persones, eren fotos dels meus amics, de l'església del meu barri, d'algun gat, de viatges o d'algun paisatge bonic. A poc a poc, vaig adonar-me que allò que més m'agradava fotografiar eren les persones, en concret aquelles persones que fan coses, treballadors i treballadores, la cultura popular i tots aquells petits moments, que, tot i que sovint passen desapercebuts, construeixen la nostra realitat social i donen sentit a viure.

Actualment, busco formes d'establir ponts entre la recerca científica i el coneixement quotidià, perquè crec que uns vincles forts i sans entre aquests dos sabers són la clau per arribar a una societat més justa i resilient on la vida sigui quelcom digne de ser viscut. A través del fotoperiodisme d'investigació i aterrat al territori, crec haver trobat un mitjà adient per fer que aquesta comunicació sigui efectiva i fer possible el nostre desenvolupament com a col·lectiu humà.

Subscriu-t’hi