Karma Peiró Rubio

Karma Peiró Rubio

Soc periodista especialitzada en Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des del 1995. Aquell any vaig entrar a treballar al primer proveïdor d'Internet, Servicom, ubicat al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola). Des de llavors, la curiositat m'ha dut sempre a explorar la tecnologia més innovadora, a fer preguntes i a explicar-la, de la manera més senzilla, perquè arribés a tothom.

He treballat en els primers mitjans digitals, com ara la revista electrònica en.red.ando o la Revista Web del Grup Godó. Vaig cocrear el primer butlletí dedicat al teletreball, DeTeletrabajo.com, i he experimentat amb els podcasts (Ladridos al amo). També vaig dirigir el programa Bits de nit (Catalunya Ràdio) i he divulgat tecnologia des de TV3, La Vanguardia o NacióDigital, mitjà del qual vaig ser la directora del 2015-2018.

Soc ponent habitual a congressos sobre noves tecnologies, comunicació digital, big data, intel·ligència artificial, privacitat, transparència, dades obertes, etc. I en l’àmbit universitari, he impartit classes a gairebé totes les universitats catalanes: UIC, UVIC, UOC, UAB, UB, Blanquerna, entre d’altres. Per divulgar encara més, he organitzat congressos, hackathones o expedicions de dades amb l'única intenció de donar a conèixer els canvis tecnològics entre diferents professionals.

Subscriu-t’hi