Elena Yeste Piquer

Elena Yeste Piquer

Soc periodista i professora de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-Universitat Ramon Llull (FCRIB-URL). Llicenciada en Periodisme (Premi Extraordinari) i doctora per la Universitat Ramon Llull. Soc coordinadora acadèmica del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa i coordinadora adjunta del programa de Doctorat en Comunicació de la FCRIB-URL. Redactora de LA MIRA.

Soc docent del Grau en Periodisme i Comunicació Corporativa, del Grau en Gestió de la Comunicació Global i del Tronc Comú (Humanitats) dels Graus en Comunicació de la FCRIB-URL. Membre del grup de recerca Digilab de la URL. He publicat Guanyem amb la llengua. El català durant el franquisme (Editorial Fonoll, 2021); Dones que surten del paperPeriodistes catalanes que expliquen un país (Editorial Fonoll, 2018); Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la Llei Wert, 18è premi Ramon Trias Fargas d’Assaig Polític (Angle Editorial, 2015); i L’era de la hipermemòria. Revisionisme i falsificació històrica, 26è premi d’Assaig Josep Vallverdú (Pagès Editors, 2010). 

He treballat com a redactora del diari Avui a la secció de política internacional i al programa Afers Exteriors de TV3. He estat redactora en cap de la revista Tripodos, i coordinadora dels Màsters Universitaris en Comunicació Política i Social i en Periodisme Avançat. Reporterisme de la FCRIB-URL. 

He cursat un Doctorat en Política, Mèdia i Societat (URL), un màster universitari en Estudis Històrics a la Universitat de Barcelona i un màster en Gestió d’Empreses de Comunicació a la Universitat Pompeu Fabra. M’interessa el passat, m’agraden les biblioteques i investigar diaris antics a les hemeroteques.

Subscriu-t’hi