Visions

“Ser de Barcelona és molt fàcil, ser de Gràcia és molt millor!”

Fotografies de Sira Esclasans Cardona

Són les dotze del migdia d’un diumenge. Sota un sol primaveral i una brisa agradable entrem al camp municipal de futbol Nou Sardenya, on juga a casa el Club Esportiu Europa contra la Unió Esportiva Sants. Els primers, de blau-i-blanc; els altres, de verd-i-blanc. Abans de començar el partit ruixen amb aigua el camp mentre els jugadors s’esperen al túnel del costat dels vestidors, s’animen entre ells i s’abracen: “Som poble, orgull, tradició. Som coratge, constància i llegenda”. 

Quan els jugadors surten a la gespa es despleguen pancartes i sonen tambors; punys al cel i un crit unànime des de la grada d’animació de l’Europa: “Un gust per mi patir al teu costat”. 

I comença el partit i la versió de la cançó “Un giorno all’improvviso”, de Righeira, sembla ressonar per tot el camp: “Un dia de cop i volta em vaig enamorar, el cor em bategava quan veia blau-i-blanc. A la Vila de Gracia la glòria tornarà. I avui, demà i sempre animo l’Europa”.

Famílies amb infants, jubilats seguint el joc fent-se ombra amb el diari, la cua del bar que mai disminueix mentre els joves fan torns per anar a buscar cervesa... Un ambient alegre i distès mentre se segueixen les jugades dels equips. 

Ens acostem al grup dels Eskapulats, la grada d’animació antifeixista del CE Europa. Un noi amb un megàfon anima tothom a alçar les mans i aplaudir seguint el ritme del tambor. Es passen tot el partit enllaçant càntics per mostrar el suport al seu equip, abraçant-se amb les bones jugades i cridant quan perilla la victòria. 

Segona part, gol. Gol de l’Europa, i Escapulats crida, salta i celebra: “Ser de Barcelona és molt fàcil, ser de Gràcia és molt millor!”. Acaba el partit i els jugadors s’acosten a saludar la seva grada, toquen mans i s’agraeixen entre ells una victòria més: “I com que hem animat, hem guanyat!”. L’Europa és alguna cosa més que un equip de futbol. L’Europa és una victòria de la Vila de Gràcia.

Hem pogut explicar aquesta història gràcies a la col·laboració dels nostres subscriptors.

Tots fan possible el periodisme de LA MIRA.

Ja ets subscriptor/a? Accedeix-hi
Foto de perfil

Sira Esclasans Cardona

Col·laboradora de fotografia de LA MIRA

Comentaris