Blog

La periodista Magda Gregori publicarà al setembre «Editores: les que fan brillar els altres», el nou llibre de la col·lecció LA MIRA

LA MIRA organitzarà el proper 14 de setembre l’acte de presentació en el marc de La Setmana del Llibre en Català que comptarà amb la presència de més d’una trentena d’editores del país

Amb la publicació, a principis de setembre, del nou llibre de la col·lecció LA MIRA «Editores: les que fan brillar els altres», la periodista i cap de redacció i projectes de LA MIRA Magda Gregori vol mostrar la indispensable feina de les editores per entendre el panorama cultural i literari català. Perquè elles són majoria en el món editorial però paradoxalment no sempre són identificades, reconegudes. Per això, i amb l’objectiu de donar-los-hi veu i atorgar-los el protagonisme que mereixen, el primer acte de presentació del llibre serà el proper 14 de setembre, en el marc de La Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de més d’una trentena d’editores del país.

Tota una generació d’editores catalanes han aconseguit fer brillar milers d’autors, ens han regalat relats i històries que expliquen el món real i l’imaginari. Amb la seva destresa cultiven l’univers dels llibres a casa nostra. La seva és una feina discreta, acurada i invisible. Però també essencial i imprescindible. Sense elles, molts llibres no haurien vist la llum.

Són elles, les dones, majoria dins l’univers editorial català. Són elles qui escullen, trien, proposen, elaboren els continguts literaris i assagístics del nostre país. Per això cal visibilitzar-les, donar-los-hi projecció, valoritzar la seva feina. Per aconseguir-ho cal posar-los cara, però també parlar amb elles. Conèixer la seva manera de treballar i d’editar. Saber com s’han fet un nom i com han visibilitzat autors i escriptors, poetes i novel·listes.