Blog

Torna Llegir periodisme

Avui 10 de novembre comença la 2a jornada de debat i reflexió al voltant del cànon periodístic de Catalunya

Avui dijous dia 10 de novembre tindrà lloc el primer debat de la 2a edició de Llegir Periodisme, la jornada de debat i reflexió al voltant del cànon periodístic de Catalunya. 

Al llarg de tres sessions (10, 16 i 25 de novembre) es vol crear un espai des de tots els punts de vista (periodistes, formats, períodes temporals, gènere...) per tal que els periodistes, però també el públic en general, siguin conscients de la seva pròpia tradició periodística, com en són conscients tots els països on el periodisme és una estructura central del sistema polític i social.

L'objectiu de les jornades és fer propostes sobre el cànon periodístic català per saber quins periodistes s'han de llegir i què ens aporta el seu treball. Alhora, reflexionar sobre el periodisme i el paper que juga a la societat. Així com una aposta per la professió i les futures generacions de periodistes.

Totes les sessions tindran lloc a la Llibreria Ona del carrer Pau Claris a les 19h de la tarda, on podreu assistir a les següents propostes:

  • Dijous 10 de novembre – 19h

Una tradició d'escriptores i periodistes: de Teresa Pàmies a Montserrat Roig. Conversa entre Montse Barderi i Aina Torres. Moderada per Eva Piquer.

  • Dimecres 16 de novembre – 19h

Les dues primeres dones directores de diari: Anna Murià i María Luz Morales. Conversa entre Ma Àngels Cabré i Quirze Grifell. Moderada per Esther Vera.

  • Divendres 25 de novembre - 7 de la tarda

Què aprenem de les periodistes dels anys 30? Irene Polo i Rosa Maria Arquimbau. Conversa entre Glòria Santa-Maria i Julià Guillamon. Moderada per Eva Comas.

Per a més informació, podeu clicar aquí.