Blog

S’obren les inscripcions de la 3a jornada Miravisions de fotoperiodisme

Organitzada per LA MIRA, se celebrarà a Juneda el 23, 24 i 25 de setembre de 2022

Ja estan obertes les inscripcions a la tercera edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme, organitzada pel magazín LA MIRA, que se celebrarà els propers 23, 24 i 25 de setembre a Juneda (les Garrigues). Després de l'èxit de la segona edició, els promotors presenten un programa ambiciós amb reconeguts professionals del món de la fotografia i el periodisme català. Destaca la combinació de diferents activitats, com exposicions, tallers, ponències i taules rodones. 

Avui s’ha fet públic el programa i cal subratllar la participació del distingit fotoperiodista nordcatalà Jordi Bartolí. Coincidint amb les jornades, s’inaugurarà una exposició dedicada a la seva trajectòria i, alhora, Bartolí serà l’encarregat d’impartir la sessió inaugural. Una conversa que conduirà el periodista Xavier Graset i que vol servir, també, com a mostra d’homenatge a la seva feina i al seu arxiu, que ha retratat situacions i lluites d’arreu del món. 

En aquesta edició també tindrà lloc un debat obert per reflexionar sobre els drets i deures dels fotoperiodistes, una taula rodona sobre com fotografiar i explicar un conflicte i una conversa entre fotoperiodistes que es dediquen a la informació local. Hi participaran reconeguts professionals com Jordi Borràs, Sandra Balcells, Roser Vilallonga, Alfons Cabrera, Ricard Garcia Vilanova, Mireia Comas o Plàcid Garcia-Planas, entre d’altres. 

Alhora, també hi haurà estones de networking per crear un espai d’intercanvi de coneixements, aprenentatges i propostes entre els assistents (professionals, estudiants o persones interessades en el fotoperiodisme). I s’inaugurarà una exposició, comissionada per LA MIRA amb fotografies de Jordi Borràs, que porta per títol “Una vida aferrada a la terra”, sobre el món rural, la pagesia, la ramaderia i la vida al camp. 

La jornada també acollirà l’entrega de la segona edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme, impulsat per LA MIRA. Durant l’acte, que tindrà lloc el dia 24 al vespre, els guanyadors recolliran el seu premi, en la categoria professional i d’estudiants. Les obres guardonades, així com la resta d’exposicions, es podran veure exposades des d’aquell mateix cap de setmana i durant tot el mes d’octubre al Centre de les Arts i la Memòria de Ponent (CAMP) de Juneda. 

Inscripcions i programa

Totes aquelles persones que hi vulguin assistir ja es poden inscriure des del web de la jornada. Poden fer-ho a preu promocional fins el 31 d’agost, i les places són limitades. Des del mateix web es pot consultar el programa d’enguany.