Blog

Gairebé 200 podcasts inscrits als Premis Sonor

Un total de 2.268 persones han presentat propostes per a la categoria de ‘Premi del públic’ i ja ha començat la ronda de votacions entre les més presentades

El passat dijous 31 de març va acabar el termini de presentació de candidatures als Premis Sonor. Fet el recompte, l’organització celebra l’èxit d’aquesta primera edició, en la qual s’han presentat 168 podcasts diferents, i alguns a més d’una categoria.

Amb aquestes dades es fa evident la importància i la necessitat que hi havia de reconèixer i, sobretot visibilitzar, el talent dels Països Catalans que aposta per crear contingut en català. I és que el podcast s'ha convertit en els darrers anys en un dels productes comunicatius estrella i a casa nostra esdevé una palanca per a l’ús, difusió i preservació de la llengua catalana.

Al llarg de les properes setmanes els membres del jurat analitzaran les candidatures presentades i duran a terme la deliberació de les propostes guanyadores, que es donaran a conèixer durant la gala d’entrega de premis que tindrà lloc el proper dilluns 13 de juny a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm. La gala, patrocinada per TRAM, també es podrà seguir en directe a través d’una de les emissores de Catalunya Ràdio.

Una de les categories d’aquests premis, però, no recau en mans del jurat sinó del públic. El 31 de març també va tancar el període de presentació de podcasts per a la categoria ‘Premi del públic’ amb 2.268 propostes i des d’aquest mateix dilluns i fins al 22 d’abril s’obre el període de votació entre les més presentades. Tothom pot votar a través d’aquest enllaç la que creu que mereix aquest guardó: Això RaiL’Ovella VerdaLa PartidaMòbil, Cartera, Claus o bé Oye Polo.